hétfő, november 10, 2008

nyugalom

ma laza napunk volt. itthon tettünk-vettünk, papírokat rendezgettem, telefonhívások, levelek, stb. hála Istennek a gyerekek jól vannak. sok vidámságot hoznak a hétköznapokba. ma este ismét gernyeszegen leszünk házi istentiszteleten és még jönnek velem néhányan szerbiából is

a múlt hetünk is érdekes volt
nem tudom lehet-e ilyet mondani, de jó volt a gernyeszegi virrasztás. valódi kis evangelizálás... énekek, igehirdetés, és személyes beszélgetések.
péntek estétől szombat estig ketté vált a család: abigél zalánnal vásárhelyen, mi gerzonnal pedig itthon. elég érdekes volt, de jó volt ismét kiegészülni. szombaton voltunk gerzonnal meg zoliékkal focizni gernyeszegen. nagyon élveztük, főleg hogy mindkétszer a mi csapatunk nyert. a sárpatakiak jól vágták, csak sietni kellett vissza mert sok dolguk volt még aznap. este ismét volt házi istentisztelet zoliéknál meg ödiéknél
kölcsön adtam a bibliámat teréznek, addig míg szerzek neki újat. jól esett mikor zoli mondta, hogy már felolvasott nekik belőle. vannak akik csak románul olvasnak mivel román iskolába jártak. hála Istennek most már tudok adni román és magyar bibliákat is.

elrendeződött az erősítés kérdése is. ezért is hála. egy svájci misszionárus fogja hozni és üzemeltetni. megismerkedtem attilával, aki vásárhelyen börtönmisszióval szolgálja Istent. ő is segíteni fog az evangelizálásban.

vasárnap délután egy fiatal magyar házaspárral voltunk. sétáltunk, beszélgettünk, imádkoztunk. egyenlőre még nem sokat tudunk tenni magyar népünk között, de várjuk, hogy Isten adjon lehetőségeket.

még 2 kép:

elől a győztes csapat (mi)
és gerzon szerbiábanzoli

Nincsenek megjegyzések: