vasárnap, november 30, 2008

havas, sár(os)patak

gyorsan telik errefelé az idő, tán túl gyorsan... eltelt ez a hét is, de ha az utóbbi kettőt veszem elég fárasztó volt így egyben. és a következő sem ígérkezik könnyebbnek... hála Istennek! zajlik az élet, és úgy érzem, hogy nem csak múlik...

múlt hétvégén kiruccantunk kicsit. (ancsát hazavittük, miután itt volt majdnem egy hetet és segített nekünk) először csak kolozsvárról volt szó, de ha már ott voltunk átugrottunk kicsit váradra is, és persze nem lehetett kihagyni szatmárt sem. (mindenütt, miondenkivel jó volt, váradon sikerült elmenni a gyülekezetbe is) majdnem 500km-t tettünk meg veszélyesen kopott bal hátsó gumival, de hálistennek szerencsésen landoltunk újvároson, ahol fellöktük a téli gumikat. kellett is. mire hazaértünk javában virított a tél. a hét elején még kicsit időzött nálunk, aztán jött a sár. azóta is itt dagasztjuk és egyre csak szaporodik. és mégiscsak szép hely ez a sárpatak... itthon vagyunk.

a héten alig voltam a családdal. többször voltunk abafáján az itteniekkel, vásárhley, gernyeszeg, fahordás, stb. de abigél állja a sarat, igaz kicsit fáradt. remélem hétfőn lazíthatuk kicsit, mert aztán megint kemény menet lesz. egyre többen akarnak részt venni az istentiszteleteken, nehéz is, hogy senki ne sértődjön meg ha nem viszem. helyben is többen voltunk, főleg ediéknél. megismerkedtünk egy tasnádról idekerölt lánnyal akit ott bemerítettek de mióta itt van nem jár közösségbe. tudja az énekeket és nagyon örült nekünk. van egy üres ház, közel szerbiához ami jó lenne összejöveteleket tartani. még nem sikerült beszélni a tulajjal, de reménykedünk. jövő héten szeretném valamelyik Jézus filmet vetíteni.

néhányan közel vannak Istenhez, mondják is, hogy szeretnék Krisztust követni. "erőszakmentes evangelizáció" valami ilyesmivel próbálkozom. elmondom azt is, hogy mit vár Isten tőlünk (kerülve a felesleges, számukra ismeretlen kifejezéseket), de főleg azt, hogy mit tett ill. tesz Ő értünk és velünk. lehet, hogy képzelődöm de az újjászületés nyomait vélem felfedezni főleg az egyik fiún. bárhogy is legyen, Istené a dicsőség a munkáért amit végez a szemünk láttára. van akit erős félelmek (már-már kóros, elég ijjesztő is) gyötrenek, mások pedig azt mondják, hogy (lelkileg) jobban érzik magukat mióta "járunk" hozzájuk.

van már fánk is, hála Istennek. (nem csak ez)
fáradtak vagyunk
ezt alkotta gerzon legutóbb (bal oldalon egy kocsi)

zoltán

Nincsenek megjegyzések: