kedd, november 18, 2008

ködös valóság(ok)

szinte ijesztő mekkora ködök vannak errefelé...!!! alig látni pár métert, inkább oldalt nézem az út szélét mivel nincs semmi festék az úttesten sáromberkétől idáig. egyik alkalommal a főút közepén álltam meg a letérőútról jövet. ugyanakkor szép is az egész, főleg reggel, mikor rá van fagyva mindenre... remélem így fognak kikristályosodni itt is a dolgok

szombaton megvolt az első nagyobb szabású rendezvény: cigány istentisztelet (felénk evangelizációnak mondanák). attila prédikált, zozó, ludáj, meg a két attila zenéltek, abafáji és gernyeszegi cigány testvéreim tanúbizonyságot tettek megtérésükről, péter hozta a műszereket, abigél szórólapokat készített, néhányan hívogattunk (énekelve feljártuk szerbiát), én próbáltam összefogni a dolgokat, Isten pedig végezte a nehezét.

ahhoz képest, hogy az első ilyen alkalom itt sárpatakon (és amit valaha szerveztem) minden nagyon jól alakult. hála Istennek! aránylag kevesen, de még így is elég sokan eljöttek. kb. 100 gyerek (becsléseim szerint), és jó néhány felnőtt is. sokan jöttek a körzetből is (abafája, gernyeszeg) erősíteni a mezőnyt. kellett is... nagyon hideg volt a teremben (noha reggeltől égett a tűz). voltak akik nem bírták és el is mentek, de jó néhányan végig kitartottak (7 kor lett vége, kb 5:30kor kezdődött, hivatalosan 5kor) és ez már nagy dolog. a gyerekek fegyelmezésével volt egy kis munka de ez nem meglepő. az alkalom végén többen ott maradtak még beszélgetni. tudom, hogy nem mindenkinek tetszett de eddig még kedvező visszajelzéseket kaptam. ezen a hétvégén lessz a cigánybál, kimaradok belőle, de kíváncsi vagyok a kimenetelére.

vasárnap pár emberrel átugrottunk abafájára, istentiszteletre. sok szempontból jó volt, de a legjobb az volt, hogy néhány embert megérintett Isten lelke... hétfőn pedig gernyeszegen voltunk, új emberekkel. sokaknak tetszik ami ezeken az istentiszteleteken történik, vágynak is jönni és többen azt fejezték ki, hogy ők is szeretnének Istennel(k) élni. természetesen van ellenszegülése, közömbösség, felszínesség is sokakban.

még mindig nem jött össze a favásár. egyszerűen nem futja az időből. ma megcsináltam a fásszénnek a falait, már csak a "töltelék" hiányzik. abigél női körön volt gernyeszegen. igyekezett kamatoztatni a frissen tanult dolgokat. van projektorunk, már csak hangfal hiányzik. ...lehet imádkozni (van is egy ötletem). egyre több lehetőség adódik a szolgálatra, bölcsességre van szükségünk a választáshoz. a hét második felében nyugatra utazunk (kolozsvár, várad, újfalu). addig meg kell pockoljam a "szekerünket", gyanúsan kattok valami hátúl. attól tartok, hogy az a csapágy amit lehelékkel cseréltünk ki egy bicska és a balta segítségével mikor csíksomlyóra mentünk. (aki nem hiszi járjon utána) hétvégére ha törik, ha szakad, vissza kell érnünk. folytatni kell amit elkezdtünk...

itt köszönöm meg mindenkinek a bátorításokat, támogatásokat. Isten fizesse!

zoltán

Nincsenek megjegyzések: