csütörtök, november 06, 2008

hétköznapok

túléltük a vasárnapot. sőt, élveztük is. ...főleg abafáján. dénesék (kemény ember) nem jöttek el a gyülekezésbe (ott így mondják) de elmentem hozzájuk, hogy lássam mi van velük. elég beteg, ráfér az ima. zozóval jókat énekeltünk, csak úgy zengett a terem... "bemegyek a szentek szentjébe", meg is tanulták az abafáiak. hoztunk haza egy kiskutyát is de reggelre eltűnt.

hétfőn voltunk régenben zoliékkal (szerbiából egy 20 éves férfi) egy hivatalos ügyben. este pedig elmentünk gernyeszegre a zozóék házánál tartott házi istentiszteletre. tele volt a kocsi: zoli meg felesége, apollónia gyerekestől (zolika), ödi (edi fia, zoli unokatestvére), erzsike meg florin (ödi sógora). ott volt attila is, páran abafájáról, nameg zalán (jajdejó!!!) zalánt magunkkal is hoztuk

kedden meg szerdán zalánnal dolgozgattunk a ház körül (kerítés javítás, sánc takarítás, tyúkól javítás, stb.) jó volt együtt beszélgetni, imádkozni, dícsérni Istent. szerdán délután felnéztünk szerbiába, majd estére elmentünk gernyeszegre a bibliaórára (persze tele kocsival). zalán elment attilával mi pedig hazajöttünk sárpatakra.

próbálok tüzifát szerezni (minél olcsóbban), az eddigi fogyóban...
alakulnak lassan a dolgok a nov. 15.i cigány istentisztelettel kapcsolatban (akkorra foglaltattam le a kultúrtermet). van kitől kérni hangtechnikát (csak adja is ide) és még jó lenne egy mikrobusz amivel szállítani a gernyeszegieket meg abafáiakat. kíváncsi vagyok, milyen lesz...
ma este a sapientian lesz bibliakör az ottani diákokkal (a múlt héten nagyon jó volt, az aulában tartottuk, sokan kiváncsiskodtak).
este még felmegyünk szerbiába utána meg lehet, hogy gernyeszegre is virrasztásra (meghalt zozóék egyik rokona)

hétvégén magamra maradok gerzonnal, abi meg zalán vásárhelyen lesznek egy női konferencián.

(itt jobbra fent a két zalán látható, nagyon szép látvány)

zoltán

Nincsenek megjegyzések: