kedd, január 04, 2011

hála, hála

az ünnepek környékén túl sok volt a nyüzsgés és alig sikerült elcsendesedni. pedig nagy szükség van rá. ismét eltelt egy év, a második amit az itteni szolgálatban töltünk. mennyi minden történt az idén is?! sok okunk van a hálaadásra.

- 2010 elején derült ki, hogy dávid nem lát (valamikor januárban, akkor volt 2 hónapos), kivizsgáltattuk, imádkoztunk és vártuk, hogy mi lesz mivel műteni még nem lehetett

- nem fuvaroztam többet, mivel szükség volt rám itthon, abigél nagy hassal és 3 gyermekkel nehezen boldogult egyedül. ez kevesebb pénzt jelentett, de több időt a családommal. azonban Isten gondviselésének hála nem szűkölködtünk semmiben 2010ben sem, sőt.

- március végén megszületett koppány fiunk, abigélnek nem volt könnyű szülés (a 3 közül a legnehezebb) de vele olt a Mindenható és így mindketten egészségesek voltak. hatalmas örömöt éltem át, egy újabb ajándékot kaptunk mennyei Atyánktól.

- aznap, mikor koppány született, derült ki, hogy más albérletet kell keresnünk. imádkoztunk és több mint egy hétig keresgéltünk, míg végül a községen belül ugyan, de más faluban, pókába kaptunk egy házat, ahol most is lakunk. hálásak vagyunk a házigazdákért, akik nagyon kedvesek és megértőek, és a gyönyörű helyért. abigél azt mondta, hogy még sehol nem érezte magát ilyen jól.

- Szeben mellett részt vehettünk annak a táborhelynek a kibővítésében ahol már második éve táboroztunk a sárpataki gyerekekkel. sajnos nem tudtam mindig ott lenni, főleg dávid miatt, így attilának nehezebb volt, de míg ő odavolt helyettesítettem abafáján és a körzetben. nehezen ugyan, de felépült az épület, és sokat tanultunk belőle

- Teremtőnk irgalmából összejött a szükséges pénz a dávid műtétéhez, és pár nap múlva észre lehetett venni, hogy sikerült a műtét. dávid lát! ha nem is tökéletesen, de lát. és ennek sok következménye volt, sokat fejlődött ennek a hatására. sokkal vidámabb, önállóbb, érdeklődőbb, bátrabb lett. azóta még kétszer meg lett műtve, és még ezután is szükség lesz beavatkozásokra de bízunk Istenben. sok jó kapcsolat is kialakult a bukaresti utak során, és sok lehetőség adódott a Krisztusról való tanúságtételre.

- a táborhét a gyerekekkel nagyon jó volt. miden szempontból. andrás és edi is ott voltak segítőként, és ők meg a többi segítők is sokat fejlődtünk ez által. az esős idő ellenére túrázni és tábortüzet készíteni is volt lehetőségünk. a gyerekek is sok élménnyel gazdagodva tértek haza, néhányan életükben először bűnt vallottak és átélték az Istennel való kapcsolatnak a felszabadító erejét

- sárpatakon sikerült felállítani egy sátrat amiben egy héten keresztül délelőtt gyerekeket tanítottunk a váradi fiatalok segítségével, délután pedig minden este más-más igehirdető szólta az örömhírt. sokan hallhatták az evangéliumot, néhányan reagáltak is rá, sajnos, hosszabb távú eredmény kevés van, de így is megérte. ez is egy volt a célkitűzések közül, és közelebb vitt az itteni szolgálatunk betöltéséhez.

- az evangelizálós hét végén balesetet szenvedtem, az autónk összetört, de az Úr megőrzött, sőt, erőt adott, hogy folytassuk amit elkezdünk és ez is bizonyság volt a sárpatakiak előtt számomra pedig egy erőteljes megtapasztalása az Ő erejének.

- úgy jött ki a lépés, hogy autó nélkül maradtunk de még előtte kaptunk andrástól ajándékba egy lovat (a szultánt) és azóta szekeret is sikerült venni hozzá, így nem maradtunk teljesen helyhez kötve, jóllehet a hatósugár leszűkült de vannak más lehetőségek a közlekedésre aminek sok áldása van. autó híján több pénz jutott más, fontos dolgokra

- ugyancsak azon a héten derült ki, hogy el kell költöznünk arról a helyről ahol az összejöveteleket tartottuk. mivel nem találtunk más, erre a célra megfelelő helyet, csak az maradt, hogy építsünk egy imaházat. találtunk egy erre a célra megfelelő föld területet, majd sok segítséggel sikerült felépítsük az imaházat. többen is támogattak pénzzel és munkával, és nekünk is adott erőt az Úr a feladathoz. még abafáján és körtvélyfáján is tudtunk valamit segíteni az ottani imaházak építésében. ők is segítettek sárpatakon. ákosról (szatmár megye) is volt segítségünk, de legjobban édesapám és apósom segítségének örültem.

- részt vehettünk családostól egy ifjúsági héten a hargita táborban, ami szolgálat és nyaralás is volt egyben. sok jó beszélgetésben és közös istentiszteletben volt ott részünk

- karácsonykor meglátogattak minket a kolozsvári fiatalok és a gyerekeknek hoztak ajándékokat, a szegényebb családoknak pedig élelmet. aradról is meg más helyekről is kaptunk ruhákat és egyéb segítségeket a szegényebbek számára

- gernyeszegen sikerült elindítsunk egy vezető képzést amin sárpatakról is részt vesznek hárman

- kaptunk egy kecskét (lejla), néhány majorságot és a nyulaink is szaporodtak. a kertben az esős év és a költözés miatti kései veteményezés ellenére sokminden termett. gyümölcsből bőven jut másoknak is, szénánk is lett, és tűzifából sincs hiány.

- fürdőszobánk is van meg mosógépünk (noha nem üzemképes mivel elfagyott a pompa, tavasszal az lesz, de így is jó mert nem kell kint mosni és stb.)

- van egy egyesületünk amivel a sárpataki közösséget szeretnénk segíteni. még kezdetleges de reméljük beindul jobban. kiadtunk egy újságot is, és szeretnénk a cigány negyedbe egy játszóteret létesíteni. kecskéket is akarunk adni azoknak akik készek foglalkozni vele, azzal a feltétellel, hogy az első fajzást tovább adják. vesszőt is akarunk ültetni ami önfenntartó tevékenység lenne és a terméket a közösségben értékesítenénk.

- többen is imádkoznak értünk (van akikről tudunk és van akikről nem, Krisztus Urunk áldása mindnyájukkal), bátorítanak minket, és anyagilag is támogatják a szolgálatunkat (szatmárról, hadadból, perecsenyből, váradról, aradról, kolozsvárról, és székelyföldről is, bocsánat ha kihagytam valakit, az Úr fizesse jóságukat)

sok minden lenne még, de ennyi jut most eszembe, ha belegondolok minden nap egy-egy csoda, kegyelmes volt hozzánk a mi Urunk, vétkeztünk is sokat, de kegyelme naponta megújult rajtunk, ő végezte bennünk minden jónak az akarását és az erőt is tőle kaptuk a véghezvitelre. tudom, sokkal többet is tehettünk volna, de  ezért is hálás vagyok, és 2011ben is Őt akarom, ill. akarjuk.
zoltán

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Isten csodálatos. Valóban sokmindenben volt részetes az elmúlt évben, de örülök, hogy tapasztalhattátok, hogy mindaz IStentől volt, és Ö vezetett és oltalmazott titeket mindvégig. AZt kivánom a 2011-es évre, hogy Aki elkezdte bennetek a jó munkt, az vigye végbe:) ISten áldjon meg gazdagon :)

Krisztina:) írta...

Olyan jól esett mindezt végigolvasni!Hálás vagyok értetek és örülök, hogy az Úr munkálkodik általatok! Sok erőt a 2011-ben is végezni a munkát!
Krisztina (Módi).