szerda, augusztus 18, 2010

ha nem széna, szalma

most értettem meg jobban ennek a mondásnak a jelentését. szénát akartunk kaszálni a tegnap andrás kaszáló gépével (ami egy rosz felének az egyik rosz fele - aki érti, értse) de az felmondta a szolgálatot még a leg elején. de kiderült, hogy a főút mellett nagyon jó gazos zabszalmát lehet gyűjteni és édesapámmal (ti. itt van nálunk pár napot) hoztunk is két fuvarral. lesz mit rágjon a kecskénk.
nagy a kísértés, hogy belemenjünk mindenféle dologba ami nem a mi feladatunk. könnyű meg is érvelni, hogy miért kell mi azt tegyük: megélhetés, ahhoz értünk, sikerélmény, azt szeretjük csinálni, azzal vagyunk megszokva, stb. de valójában menekvés, mellékút, vagy ilyesmi.
de az Úr gondoskodik az üres hálókról.
hála az üres hálókért, elromlott gépekért, döglött állatokért, gazos kertekért, sikertelen vállakozásokért, stb.!
jobb lenne a jót otthagyni a legjobbért, de ha nem megy, jön a segítség
aki érti, értse
béke mindenkinek
zoltán

szinte elfelejtettem:
jövő héten sószóró ill. gyerek hét és sátoros evangelizáció sárpatakon (szerbiában, a mocsáron ha minden jól megy). érdemes imádkozni és még lehet jelentkezni önkéntesnek (néhányan visszamondták a váradiak közül) aki akar jönni szóljon. csak az utat kell állni, a többit megoldjuk.
a környéken lesz az amaro del is, még folynak a tárgyalások, hogy miként tudnának kijönni ide is



1 megjegyzés:

Zolita írta...

2Tim 2,4 Egy harcos sem elegyedik bele a mindennapi élet gondjaiba, hogy megnyerje annak a tetszését, aki harcosává fogadta.