hétfő, december 29, 2008

királyi lakomák

de jó dolog megélni amit Krisztus urunk tanított! nem mindig sikerül, és legtöbbször még a lehetőséget sem vesszük észre. pedig Ő gondoskodik lehetőségekről. így volt ez minap errefelé. karácsony másodnapján gyülekezetünkben szeretetvendégség volt. olyanok is részt vettek akik biztosan nem fogják viszonozni a meghívást. dicsőség Istennek!

ma este pedig hazajövet a gernyeszegi istentiszteletről mielőtt hazavittem volna az embereket beugrottunk hozzánk, és csak úgy spontánul megvacsoráztunk mindahányan. hálás vagyok Abigél leleményességéért és kedvességéért. velem együtt 11 embert ültetett asztalhoz. hála édesanyámért is aki sok finom étellel látott el bennünket, lehetőséget adva arra, hogy mi is részesüljünk az adás örömében. ahogy a Mester mondta: "jobb adni mint kapni".

sok nyomorúság és bánat is van, de ebben is együtt vagyunk Isten pedig velünk. családi viszályok, betegségek, halál (épp egy virrasztásról jövök)...

sárpatakról is megyünk néhányan együtt szilveszterezni a gernyeszegiekkel. volt aki könyörgött, hogy vigyük mert egyébként mások rángatják bele az ilyenkor szokásos ivászatokba.

fiatal magyar házaspárokkal ismerkedtünk meg egy vendégségen amit nagyon élveztünk. szines társaság volt és jókat lhetett beszélgetni. ezért is hála! nagyon jól esett.


mindenkinek kívánok kegyelemben gazdag új esztendőt!
...mert végső soron mind az Ő vendégei vagyunk

zoltán

nálunk
gernyeszegen (az asztal végénél vagyunk mi)

4 megjegyzés:

Timi írta...

Dicsőség az Úrnak!!!!Legyetek áldottak!!

Lea Mónika írta...

Jo olvasni titeket, abigel es zoli...nagyon jo:) Abigel, valami miatt anyukam jut eszembe, ha a nagy vendegseregedre gondolok....:):):)

Dohi család írta...

Jaj, Lea, mikor erhetek en fel a te anyudhoz?!barcsak egy kicsit hasonlithatnek hozza... koszi, a bokot, jol esik, de hat... mindenesetre erdekes eletideal (ha 12tokre gondolok :)) )

Lea Mónika írta...

:)):):):) (Holnap lenne a szülinapja..)