csütörtök, december 25, 2008

fekete (karácsony) vagyok de szép...

az utóbbi hetek irtózatosan gyorsan teltek. alig ocsúdtam és itt is a karácsony. de mintha már az év is eltelt volna. közben voltunk szüleinknél Szatmár megyében, javíttattam a kocsit, voltunk Bihar megyében evangelizálni, és alig volt időnk számítógép elé ülni. közben a gádzsó ismerőseink száma is gyarapszik, és egyéb eseményekben sincs hiány (pl. a kocsi szenvedett pár sérülést mások figyelmetlenségéből vagy rosszakaratából, de nem nagy trauma mivel csak egy eszköz) szenteste megnéztük a "Jézus élete" filmet ami a lukács evangéliuma alapján készült. voltak vagy 70en, főleg fiatalok és gyerekek. aztán néhány gernyeszegi fiatallal együtt kántálni voltunk szerbiába, majd azokkal akik csatlakoztak hozzánk folytattuk gernyeszegen is a kántálást. ma este pedig befutottunk dedéékkel vásárhelyre mivel az annyát bevitte a mentő. hálistennek itt van nálunk ancsa is, mert nélküle mindez nem jött volna össze ilyen jól. főleg abban nagy segítség, hogy vigyáz a kicsikre. a külsőségkben nem sikerült túl jól felkészülni a karácsonyra, de annál jobb érezni azt a békét amit Isten újból és újból ad az események forgatagában, humorérzéket, derűt, és reményt amikor sok a rossz hír.
békés karácsonyt mindenkinek és áldott új esztendőt
zoltán

mivel nincsenek karácsonyi képeink (erre sem tudtunk figyelmet fordítani, más, fontosabb dolgok miatt) feltettem néhány nemrég készült képet:

talán ez mégis karácsonyi, ancsa készítette

ilyen Marossárpatak idén decemberben (az a sor ház a tetején szerbia)

ez ediéknél egy házi istentiszteleten készült (középen lent erzsike; bal oldalt gyöngyi, az anyja; mellette a másik lánya, ida; zalán a manyi ölében alszik; mellette zsuzsa, edi felesége; engem meg csak felismertek tán)

Nincsenek megjegyzések: