csütörtök, április 12, 2012

ujsag

nehany kep a gernyeszegi hazunkrol. meg marcius vegen keszultek a telefonnal. a haz ket reszbol all, egy regebbi es egy ujabb reszbol. mi fokent a regit hasznaljuk mert az tagasabb. belulrol meg nincs befejezve a munka, de lassankent meglesz, ha nem is minden ugy ahogy szerettuk volna, de ha nem hajlik a vas, hajlunk mi. kicsi az udvar de eleg nagy kertunk van. a hatso udvaron sok munka volt, sem az istallo sem a fasszín nem volt kesz. sokan segitettek, koszonet erte mindenkinek. a lovaknak keszult egy kis karam, es sikerult mindent athozni pokabol es nagyjabol bepakolni. a kocsival mar nem tudok jarni, gondolkodom, hogy erdemes-e javitani (ti. februar vegen sarpatakon beleborultam egy patakba, nem sokkal azutan, hogy a besztercei bortonbol kitiltottak - mozgalmas idok...)







csavason nagyon jo helyet kaptunk a gyerekekkel es felnottekkel torteno istentiszteletek szamara az iskolaban. sajnos par het utan kitettek onnan a szurunket mivel par gyerek elkovetett valami csinyt. probaltam megteriteni a kart es jobb belatasra birni az igazgatonot de hajthatatlan volt. azota igeretet kaptunk a kulturteremre, de meg nem sikerult bevaltani ezert mult heten a sportteremben gyultunk. remeljuk hamarosan stabilizalodik a helyzet.


edi felesegenek a lanya, gilda bekerult a tudokorhazba mivel tbc-s, eleinte nagyon gyenge volt, de mar kezd helyrejonni. masok is betegek errefele es igyekszunk segiteni ahol tudunk. mi is eleg kehesek vagyunk de remenyunk van a gyogyulasra. 
nagyon orulok a ciganyokkal egyutt a tavsznak, jollehet meg ele hideg van errefele, foleg ejjel, de mar jol lehet biciklivel es loval is jarni. a kozlekedes eleg jo itt gernyeszegen, konnyu bejutni regenbe es vasarhelyre is.
hala Istennek van munka boven, csak tudjuk eldonteni, hogy mi a fontosabb
zoltan

Nincsenek megjegyzések: