hétfő, február 15, 2010

katarakta


most egy szomorú hírt kell leírjak és nem is tudom, hogy fogjak hozzá... mint már sokan olvasóink, barátaink közül értesülhettek innen vagy onnan, a kicsi Dávid, fogadott fiunk, nem lát. mindkét szemére vak. veleszületett szürke hályog van mind a két szemén (katarakta), a bal oldalon egyáltalán nem érzékeli a fényt, a jobb oldalon lát valamit, csak fényt, ezért van az, hogy folyton a lámpát nézi. sejtettük, hogy baj van, ahogy egyre csak telt az idő és nem láttunk semmi fejlődést a kommunikációt illetően, nem volt szemkontaktus egy pillanatra sem. aztán elvittük orvoshoz és megmondták, amitől tartottunk. egy méhen belüli fertőzés eredménye ez, amit az anya az első 3 hónapban szenvedhetett el. most kivizsgálják, nem-e károsodott más szerve, agya, idegrendszere, illetve hogy nincs-e más maradandó fertőző betegsége. most már értjük, miért olyan kis félős, szorongó, sírós, miért csak az nyugtatja meg, ha testközelben van, ha fogjuk a kezét és semmi más.
elméletileg akár meg is lehetne operálni, nem sok jóval biztatnak, de bízni azért lehet, egyedül Istenben, aki bármilyen bajt, betegséget, bármikor meg tud gyógyítani. lehet, nem akkor, mikor mi elképzeljük, és lehet, teljesen szokatlan módon.

most imatámogatásra van szükségünk, a kicsinek nagyon nehéz, nagyon sok vizsgálat és további fájdalmak várnak rá és reméljük, nem lesz hiábavaló. van egy csomó "ha": ha lesz legalább 6 kg, megműtik, ha nincs más baja, ha nem károsodott nagyon a szemfenék, akkor talán valamennyire...

holnap meg pénteken még kell menni vele, akkor többet fogunk tudni. majd írok.
Abigél

5 megjegyzés:

Timi írta...

Az Úr erősítsen benneteket és főleg téged a két kicsivel...közeleg a te időd is..sok erőt és az Úr akaratát a kis baba életére is!

Maresz írta...

Hát ez szomorű! Sok erőt kivánok nektek!

M K írta...

Nem is tudom mit írjak.
Talán személyesen.

Lea Mónika írta...

imádkozunk mi is értetek...

M K írta...

Írjál Abi holnap, mert várom.