hétfő, december 10, 2012

decemberben

tudtam, hogy rég nem írtunk semmit, de hogy ennyire!!! most egy pár szóban arról, mi minden történt mostanában itt.
volt egy házas hétvége a hargitán, az itteni körzet szervezésében, amerikai előadókkal.ők ugyan azok voltak, akik a tavaly, a résztvevők meg... voltak újak is, sokan, meg a tavalyi csapatból is . 20 házaspár volt meg néhány  gyerek. legtöbben azt mondták, nagyon jót tett a kapcsolatuknak. mi is volt mit tanuljunk, jó volt együtt lenni, gyerekek nélkül, elcsendesedni, sétálni a késő őszi hargitán.
aztán volt egy kisebb ifjúsági találkozó melyen a gernyeszegi, csávási, sárpataki fiatalok vettek részt és egy kicsit én is. ez egy új kezdeményezés, ismerkedési lehetőség, evangelizáció  remélhetőleg lesz még folytatás. közben a munka folyik az óvodánál, kerítést kellett csinálni, elindítani a fűtést, fát hozni, emésztőt betonozni, vízszerelést folytatni, csempézni. a tanítás rendszeresen megy, volt már szülőértekezlet is, és azt mondják, egyre ügyesebben a gyerekek.
voltunk az egész családdal a hargitán a bőjt és ima hétvégén, ahol elcsendesedtünk, kértük Isten vezetését az életünkben, és élveztük egymás társaságát. a gyerekek nagyon szeretik ott (végül is ki nem?) és nagy élmény volt nekik. mire haza indultunk már havazott.
a héten magyar állampolgárok (is) lettünk mind, kivéve a kicsi Dávidot, mivel ő még nincs a nevünkön.

ez időben a gyerekek jól vannak, a nagyok járnak oviba, a kicsik az itthoni oviba...ahogy ők mondják. voltak betegek is, egyszerre is, sorban is, a felső légúti betegségek mindenféle variációja ismerős már nekem. azt hiszem, joggal állíthatom, nagy gyakorlatom lesz :) most is egyik a másik után kezdi.

készülünk szatmárra, amit nagyon várunk, mert ott lesz a nővérem is. aztán szoporra is ellátogatunk, de szombatra haza szeretnénk jönni, ha Isten velünk lesz.

a legfrissebb képekből egy kis válogatás:


Nincsenek megjegyzések: