csütörtök, március 24, 2011

tavaszodunk

mostanában egyre csak tavaszodik nálunk is, kezdek én is kicsit helyre jönni. voltak nehezebb napjaim is meg jobbak is. kicsit rám tört a magány: egy jó ideje nem voltam sehol, ide se nagyon jött senki, volt, mikor zoli sem volt itthon, és bár pihenni próbáltam (a nagyobb fiúkat elvitte magával), nem sikerült. míg váradon éltünk, nem is gondoltam volna, hogy még ez is tud nehéz lenni: csendes, nyugodt környezetben, nagy területen, ahol a gyerekek kedvükre szaladgálhatnak. hát igen, a kísértő megtalálja a módját, hogy végezzen jó munkát. még itt is.

ez a kis szalonna- és miegymás sütő helyünk

hogy tavaszodik, igyekszünk kicsit rendbe rakni a házunk táját. zoli kicsit rendbe rakta a gyümölcsöst, sok fát ki kellett vágni, azok azóta bejöttek a fásszínbe:)  a kertben még nem csináltunk semmit, nem is tervezünk nagy dolgot, be kell lássuk, hogy nincs ki csinálja nagyban... sem én, sem zoli. 


a gyerekek jól vannak, semmi nagy gond nincs, egyedül annyi a gond, hogy dávidot kell majd vigyük fizioterápiára, időben elég nehéz lesz megoldani, de készülnek jönni a nagymamák, lehet akkor ejtjük meg (két hétig minden nap). 


jövő héten lesz a szülinap, zalán lesz 3, koppány egy éves, 29.én. nem készülünk felhajtással, nem szeretnénk erre szoktatni őket (meg az a tapasztalat, hogy ilyenkor nem sikerül úgy ünnepelni, ahol kell), de emlékezünk, hálát adunk, és csodálkozunk. 


szombaton női csendesnap lesz gernyeszegen, környékbeli (főleg cigány) nők számára. már nagyon várom, érthető okokból :) meg azért is, mert itt lesz Bonnie Parker.  

gerzon alkot

tábortűz
 a szerbiában a dolgok mennek, néha nagyon jól, máskor meg rosszabbul. vannak nagyon stabil emberek is, meg kevésbé szilárdak. zoli tanítja őket, előkészíti a bemerítésre őket. hangos bibliából az igeverseket kiírja cd-re, hogy aki nem tud olvasni, az is tudja megtanulni őket, egyedül is. (lejátszója majdnem mindenkinek van, ha más nem, telefonról meghallgathatja)

abigél

4 megjegyzés:

Klári B. írta...

Jo, hogy irtal, mar vartam. :) Sajnos eleg messze lakunk egymastol, ha nem igy lenne, szivesen beugranak feled, kicsit csevegni, gyerekekre ugyelni. :) Napsuteses tavaszt kivanok, sok oromet. :)

Abi írta...

hát, klári, ha közelebb lennétek, néha még én is átugranék...:) de majd imádkozom, hogy gyertek ti is hasonló munkába, van itt mit csinálni:))

Szilágyi Izabella írta...

nagyon örülök hogy újból hallok felőletek, csodálom asok erőt, megbízatást amivel a mi Mindenható Istenunk ajándékoz meg titeket, örülök hogy ismerhetlek titket. Sok áldáast, erőt, kitartást kívánunk nektek.

marywolf írta...

Nézzetek be hozzám, mert van nektek valami:)