kedd, március 01, 2011

nézőpont kérdése

ma sokadjára hagyott cserben a láncfűrész, a szultán eltörte mindkét rúdját a szekérnek, a bokám is eléggé fáj, de azért minden rendben. a múlt héten megjártam dáviddal bukarestet (kivették a varrást, jól van), hazafelé kitörtem a kölcsön kocsi egyik szemét (koccanás), sikerült jól meghüljek, két napig feküdtem, itthon meg a kutya (bubu) megette az egyik tyúkot, de nem panaszkodok. a megmaradt tyúkok ma négyet tojtak, nem ütöttem agyon se a bubut, se a szultánt ma (kegyelem, a lélek munkálkodik), a kehességem nem ragályos, kocsi helyett (visszaadtam) még megvan a bicikli meg a ló, tűzifánk is van.

nemrég voltunk két református gyülekezetben ahol a cigány misszióról kellett beszélni, megismertünk néhány testvért, köztük lelkészeket is.  szintén múlt héten az erdély tv-tól voltak nálunk egy riport kapcsán.

közben andráséknál folytatódnak a közösségi alkalmak, a bibliát tanulmányozzuk, jókat beszélgetünk, sokszínű társaságban. időközben lett egy missziós blogunk (http://keresztenymisszio.blog.hu/), ezt főként andrás és laci testvéreim viszik előre, jó lehetőség ez is a bizonyságtételre. az egyesületünk által kiadott lap (amit eddig egy alkalommal, nem túl nagy példányszámban nyomtattunk ki) is ugyanezt a célt szolgálja és már voltak pozitív visszajelzések is.

felkerestek egy holland alapítványtól és szeretnének egy napközit építeni a szerbia telepen, partneri kapcsolatban velünk, a tárgyalások még folyamatban vannak. a játszótér dolga is folyamatban van, több időre lenne szükségem a folyamatok előkészítéséhez. az időjárás enyhültével folytatódhat az imaház építése, ti a vakolás és effélék. a kerti munkákhoz is ideje lenne hozzá kezdeni, de honnan lesz mindenre idő és erő. valószínű ezeket fogom leginkább elhanyagolni.

a héten szeretnénk megejteni a helyi cigány dialektusra adaptált ábrahámos anyag írásellenőrzését, ami után jöhet a nyomtatás. a továbbiakban az egész ábrahám történet (amit edivel lefordítottunk csak át kell nézni) és a galata levél a cél. lassan befejeződik a vezető képző tanfolyamunk, jövő héten kábáruék tanítanak.

hétvégén ha minden jól megy hazaugrok (valószínű gerzonnal és zalánnal) édesapáméknak segíteni a disznóvágáson. abival nekünk inkább kecskehúsra fáj a fogunk, le is vágom ha sikerül venni egy bakot. addig meg jó a káposztás puliszka is.

nemrég vettük észre, hogy a környékünkön a tavaly nyáron frissítette a google a műholdas felvételeket. fentről egész másként látszanak a dolgok. így a mi életünk, szolgálatunk is.  

ez itt a "szerbia", ugye látszik, hogy hol kezdődik

itt folyik a munkán k egy része

az útvonal ha lóháton közelítem meg a "szerbiát"

"itt lakom, látod, ez az a ház"

"nyomot hagytunk", tisztán kivehető hogy itt élünk

a szultán télen is jól üzemel (még ha csúszkál is kicsit)

őzek az erdőben

befejezésként pár kép a gyerekekről:
koppány és a hagyma
dávid falatozik
 az építőkocka a kedvencük
 zsiráf 
 béke legyen mindenkivel
zoltán


1 megjegyzés:

Klári B. írta...

:) tetszik... a focipalyan valamikor en is jatszodtam... ott voltam 2004-ben soszoron. :) Sok erot a munkahoz, es bolcsesseget az Urtol a fontossagi sorrend eldontesehez. :)