hétfő, február 14, 2011

ujdonságok

egy ideje nem írtunk. ennek több oka van. nem volt ki:) zoli beteg volt. nagyon sokáig bírta, míg itt mindenki meg volt fázva, ő állta a sarat. eddig. most már ő is jobban van, még nem ereje teljében, de így is működik a gépezet. nagyon elmaradt a munkáival, fa, széna hordás, meg azok az apróságok, amik nekem fontosak inkább, de meg lehet élni nélkülük is. :) de most nem ez a lényeg. a szerbiában megy a munka, és emberek jönnek Istenhez, ki lassabban, ki gyorsabban. nagyon örülünk ennek. gernyeszegen evangelizáció volt egész mult héten, ott is mozgolódnak, amennyire én tudom, a cigányok. Isten lát a szívekbe  csak.

bővült a sárpataki közösség most már formálisan is. andrás, zoli barátja csatlakozott a gyülekezethez, de már egy jó ideje nagy segítség itt zolinak. akármi van, ez a betegség, vagy más dolgok, andrás ott van és helyettesíti, máskor meg erősítik egymást. az ilyen kapcsolatok nagyon sokat jelentenek nekünk, a misszióban könnyű  elkeseredni, vagy elcsúszni: a támasz jól jön.

van egy tervem, ami most úgy látszik, meg is valósulhat: gyógyszerekkel segíteni az embereket és egészségügyi tanácsokkal. már gondolkoztam ezen, hogy lehetne ez, írtam egy gyógyszerész barátnőmnek, hogy imádkozzon és gondolkozzon. az eredmény: összeszed egy csomó gyógyszert, támogatóktól, patikáktól és eljön kiosztani. kezdetnek ez lenne és más missziós szervezettel szeretném folytatni hosszú távon is. nekem nincs ilyen képesítésem, én csak itthon képzem magam a gyerekeken:)) de érzem a szükségét és látom. orvoshoz nem járnak, ha nagy a baj, kijön a mentő és annyi. olvasni nem tudnak, de ha tudnának is: egy betegtájékoztatót megérteni románul nem kis teljesítmény egy magyarnak is. és sok a hiedelem a gyerekek körül, a tisztaság hiánya, sorolhatnám. ha lennének ilyen alkalmak is, elmagyarázni, mi hogy működik, milyen betegségek, élősködők vannak, hátha jobban odafigyelnének. persze más is kéne: gyereknevelés, gazdálkodás, anyagi dolgok.

tudjuk, a lelkiek fontosabbak ezeknél és nem szeretném egy percig sem, hogy elterelődjön figyelmünk a célról:  bizonyságot tenni Isten hatalmáról, kegyelméről.

abigél

1 megjegyzés:

Győrfi Tóbiás és Annamária írta...

Hálás vagyok az Úrnak a jó hírekért a misszióból, Zoli kitartást, sok erőt nektek, sokszor gondolunk rátok és imádkozunk értetek. Abi, azok az ötletek, a gyógyszerekről, gazdaságról, gyereknevelésről mind jók. Pál is inti és bátorítja a thesszalonikaiakat, hogy ne legyenek restek, hanem dolgozzanak...
Az Úr erősítsen titeket!
Tóbiás