csütörtök, június 11, 2009

lélek - ofród - anyjuk

látjátok milyen gyorsan telik az idő, már 9 hónapja itt vagyunk sárpatakon. ennyi idő kell ahhoz is, hogy egy megtermékenyült petesejtből születésre kész ember legyen. ember! 90 év (többnyire kevesebb) és nem marad belőle még egy élő sejt sem. és a lélek?

ezeken is elgondolkodtam a napokban, főleg miután részt vettünk egy "teokratikus szertartáson", amit mifelénk temetésnek hívnak. ezzel több embert ismertünk meg a szomszédságból mint az utolsó fél év alatt. szemmel láthatólag értékelték részvét(el)ünket.

szombaton rekord mennyiségű gyerek volt sáromberkén, ezen a hétvégén pedig mini focibajnokság lesz gernyeszegen. ott lesznek a sárpatakiak, abafáiak, gernyeszegiek és sáromberkiek is. utána pedig szeretnénk egy közös gyermekistentiszteletet. milyen jó, hogy a focipája pont az imaház mellett van?!

bosszant, hogy az anyagi világ olyan könnyen megzavarja a lelkemet. csak úgy hömpölyögnek a fejemben a felszines gondolatok (kert, pénz, kutya, fa, széna, stb.) pedig egy a szükséges dolog, és milyen jó is az?! kint az erdőn, a szabad ég alatt hamarabb feldereng.

voltunk ott is, autóval. izgalmas volt, látványos és tanulságos. majd mutatok pár képet. voltunk pár közeli faluban és láttuk az ottani cigányokat is. láttunk egy wellnessz szállodát is. érdekes kontraszt:)

örülök, hogy összejött abigélnek a kiruccanása. (budapesten van egy koncerten) három napra ment el és remélem sok jó élménnyel tér haza. én sem panaszkodhatok, igazából vártam, hogy kicsit kipróbáljam magunkat (hogy miként boldogulunk a fiúkkal). talán ezek után megértőbb leszek abival :) az is nehezíti a dolgot, hogy mindketten betegek: gerzon hányik, zalánnak meg megy a hasa. kegyetlen hőség volt az utóbbi két napban és a ma esti családlátogatás sem ment a legjobban (zalán kibukott a vége felé).

azért nagyszerű dolog szülőnek lenni! igazán fontosnak érezheti magát az ember, és van értelme is annak amit tesz. ma este gyakoroltam a lábmosást, ha melegebb lett volna a víz még élvezték volna is. hálás vagyok amiért a fiúk ilyen jól viselik anyjuk távollétét, és örülök, mert így még közelebb kerülünk egymáshoz. azért tudom, és örülök is neki, hogy abit senki nem pótolhatja számukra. számomra sem :)

zoltán

1 megjegyzés:

iri írta...

Igen a tavollet mindig kielezi az ertekeket