csütörtök, március 12, 2009

március

zalán jár. most már elég ügyesen és bátran, nagyon élvezzük, de talán ő még jobban. keresztül szeli a konyhát, néha leül, de fel is áll. gerzon szeret az útjába állni, hogy aztán ketten essenek el, kacagnak.

gerzonnak a kedvenc szava hogy DE. a "nem szabad, ne csináld, ne így, ne úgy" egyetlen válasza, hogy de. nem számít, ha fordítva is húzza fel a cipőt, inkább jár úgy egy darabig, hogy aztán mikor nem látjuk, megcserélje. haragszom Évára, jól elszúrta... az én kedves, aranyos kisfiam egyre több bűnt fog elkövetni, ahogy nő és nem tudok mit tenni, csak imádkozom és remélem, hogy egyszer, ha megkérdezik tőle: "nem akarod Jézust követni?" majd azt mondja: DE! :)

kezdem feladni a reményt, hogy valaha is lesz házi orvosunk itt a megyében. ugyanis ha az ember más megyébe költözik, ki kell vegye az összes papírt a CAS-tól és átvigye abba a megyébe, ahovament. mintha más országba, vagy kontinnensre mentünk volna. eleinte úgy tudtuk, hogy csak egy személyivel kell menni. aztán megtudjuk, hogy kell kérvény is. aztán, hogy kell egy írásos indoklás vagy mi. aztán üzenik, hogy mindkét orvotól kell írás, hogy igenis onnan ide jöttünk, megvagyunk, nem vesztünk el. azt hiszem, mi is úgy fogunk csinálni, mint a cigányok: ha van valami bemennek a sürgősségre, de az okosabbak kihívják a mentőt, így elkerülik a sorban állást és egyéb komplikációkat. (mi is megbetegítettük zalánt, míg vártunk az orvosra a gyerek klinikán...) megtanulok imádkozni gyógyulásért lassanként.

mostanában egyre több betlehemi gyuli taggal beszélgettem, jól esett, hogy imádkoznak értünk, nem felejtenek el. kedves testvéreim, hiányoztok és remélem, hamarosan meglátogathatunk.

jön a tavasz és egyre szebb lesz itt minden. zoli hozott csemetéket, virágokat, elültette, levágta a sok száraz, elburjánzott ágat, már nagyon várom, hogy zöldüljenek, virágozzanak. hosszú volt a tél, nagy volt a sár. Mondja a szomszéd, hogy hosszú távra tervezünk... hát igen is meg nem is. az ember nem magának ültet fát... van itt egy testvérgyülekezetes fiatal család, lehet már említettük. tegnap elmentunk az erdőre 3 gyerek, meg a 2 anyuka. jó volt. nagyon örülök nekik, testvérek vagyunk.

és most bekapcsolom gerzonnak a Mémót.
Abigél

1 megjegyzés:

Maresz írta...

Gyógyulást kivánok nektek.