hétfő, december 30, 2013

év végén

azt ígértem, hogy gyakrabban fogok írni.ez nem jött össze, mert eltört két ujjam, így le voltam állítva egy időre. érdekes volt ezt megélni, tanultam belőle egy időre, azt hiszem. mielőtt a baleset megtörtént volna, elkezdtem tervezgetni a karácsonyi készülődést, vendégfogadást, ami egészen onnan kezdődött, hogy a vendégszobát lakhatóvá tegyük. rengeteg akadály, sok munka, hideg, tél mind-mind nehezítette a helyzetet. éppen egy sarokülőt akartunk összeszerelni, amikor a nyitószerkezetének a rugóját piszkáltuk és az kicsapódott, s a kezemet... eltörte. tudtam, hogy nagy a baj, a röntgen is bizonyította: gipszbe tették úgy, hogy a mutató és hüvelyk ujjam kimaradt, így tudtam fogni, pelenkázni, öltöztetni, ha lassan és fájdalmasan is. főzni, mosogatni viszont nem. karácsony előtt álltunk és én le voltam ültetve, hogy ne mind ügyeskedjek, hanem a gyerekekkel játsszak, befogjam őket a munkába, tehát hogy több időt legyek velük. nagy lecke és bárcsak fájdalom nélkül is tudnám. így történt, hogy nem sütöttem semmit karácsonyra, viszont tudtam, hogy anyukám, anyósom ellát minden jóval. így is lett. a gipszet karácsonyra levettem, addig is cseréltem a kötést rajta, mert nagyon koszos volt, meg közben lelohadt a kezem, de akkor már nem tettem vissza. holnap kellene levegyék, de már rendesen mozog, azon veszem észre magam, hogy használom...:) érzem, még, néha fáj egy kicsit, de hála Istennek, nagyon hamar meggyógyult.
a két "nagy" mosogat

sok vendégünk volt az ünnep alatt, mi is voltunk minden környékbeli rokonnál (csak épp szatmáron nem), kedves barátaink vásárhelyről, itt is maradnak újévig. tudjuk, látjuk, szükség van ránk, jó helyen vagyunk itt.

a gyerekek jól vannak, örültek a jövés-menésnek, ajándékoknak. gerzon most vakációzik, aztán készülünk a vizsgára, vagyis ez abból áll, hogy ismételünk. voltunk a tanítónénikkel megbeszélésen, jól haladunk, semmi gond nincs. esetleg az lehet egy probléma, hogy nem mondja ki az "r" hangot.remélem, most még elnézők lesznek aztán tényleg el kell vinnem szakemberhez. mindegyik gyermek nagyon sokat nőtt, minden szempontból, szemmel látható a fejlődés és ennek örülünk. kincső "anyás", ha rossz napja van, nem tudok kimenni még wcre sem, kinyitja az ajtót és megáll ott... emiatt meg is fázott, de már javulgat. ja, és nincs cumija. és van élet cumi nélkül is:)    



koppány alkot: elefánt pohár


kés, voilla, olló... de ha ilyen aranyos vele...

karácsonykor a toronyban


a mi utcánk a totonyból




boldog új évet!
abigél