hétfő, április 30, 2012

kincső-folytatás

három nap után haza engedtek a kórházból, már akkor nagyon jól éreztem magam, azóta csak egyre jobb:) kell is, mert helyt kell állni a mindennapokban, de Istennek hála, minden nagyon simán megy. volt segítségem is az első napokban, hetekben. előbb a zoli unokatestvére volt itt, aztán anyukám. nem is tudok elég hálás lenni azért, hogy ilyen hamar helyre jöttem, hogy kincső is nagyon ügyes, nincs vele sok baj, ha nyűglődik is kicsit, azt is csak úgy szolidan teszi, nehogy kétségbe essünk:) nagyon szépen fejlődik, már 4 kg.-ot nyom:) már kéne új képeket készítsek:)


a múlt hét nagyon zsúfolt volt, előbb egy vízszereléses nap, aztán jöttek holland testvérek, akik nem itt aludtak ugyan, csak nappal voltak itt közülük páran. zoli egész nap vagy velük volt, vagy bukarestben dáviddal.a hollandok közül az orvosok ingyenes szemvizsgálatokat tartottak a környéken (sárpatak, abafája, gernyeszeg), a többiek kétkezi munkával segítettek a sárpataki imaház környékén meg a mi portánkon is. nagyon sok áldást kaptunk rajtuk keresztül is. anyukám fáradhatatlanul főzött, "kicsimama" meg a gyerekekre vigyázott többször.


dávidnak kiszedték a varratokat, megint felírtak 3 féle cseppet, még mindig nem tudjuk, mennyire javul a jobb szem állapota, meg a látása. pici dolgokat is észre vesz, amit akar, főleg ételeket:) tehát nagy baj nincs. jól közlekedik, lépcsőn is, óvatosan, de nem szokott leesni, vagy elnézni lépcsőfokot.

minden téren csak hálát tudok mondani, a Jó Istennek különös gondja van ránk, rám.
most röviden ennyi:)
Abigél

csütörtök, április 12, 2012

kincső

tegnap reggel 5 ora korul megszuletett kincső lanyunk. valamikor eljfel utan jelentkeztek az elso fajasok, abigel itthon vajudott (tanultunk az eddigiekbol) es 4 utan hivtuk ki a mentot, mikor mar kozel volt a szules. miutan bevittek abigelt fel oran belul meg is volt. fel kellett menjen gyalog a harmadikra, es ahogy abigel mondta,  kettot nyomott es kint is volt kincso. igaz, hogy majus elejen toltotte volna a 9 honapot, de egy nagy (3,5 kg) egeszseges kislanyunk van. hala a Mindenhatonak! abigelnek eddig ez volt a legkonnyebb szulese. nem igy terveztuk, de igy minden bizonnyal jobb is. edesanyam es a hugom pont itt vannak nalunk latogatoba (ugy volt, hogy jonnek segiteni mig daviddal bukarestbe vagyunk, de mivel david meghult nem mentunk bukarestbe, de edesanyam mivel nagyon rakeszult mindenkeppen eljott) es ok vigyaznak a gyerekekre es sokat segitenek a haz korul is. hala erte. voltak kissebb osszetuzesek a korhazi szemelyzettel de alapjaba veve nagyon kedvesek es segitokeszek. a regi szuleszeten amugy is nyugodtabb a tempo mint a megyei korhazban. 
csak hetfon akarjak kiengedni oket, de ott nem tudnak jol pihenni ugy hogy meg gondolkodunk azon, hogy hamarabb kijojjenek-e. koszonjuk mindenkinek a jokivansagokat es az imakat
beke





meg hozzateszek nehany kepet. amugy szombaton engedik oket haza. ma este sikerult megjavitani a vizmelegitot (miota maros megyeben vagyunk eloszor tudtam otthon melegvizzel zuhanyozni az este - nem rossz, varadon soha nem ertekeltem, de azert nem szeretnek tulsagosan hozzaszokni), es holnap meg egy kis rendrakas, es johetnek a lanyok. alig varjuk (a fiuk minden nap gyakran emlegetik oket)





ujsag

nehany kep a gernyeszegi hazunkrol. meg marcius vegen keszultek a telefonnal. a haz ket reszbol all, egy regebbi es egy ujabb reszbol. mi fokent a regit hasznaljuk mert az tagasabb. belulrol meg nincs befejezve a munka, de lassankent meglesz, ha nem is minden ugy ahogy szerettuk volna, de ha nem hajlik a vas, hajlunk mi. kicsi az udvar de eleg nagy kertunk van. a hatso udvaron sok munka volt, sem az istallo sem a fasszín nem volt kesz. sokan segitettek, koszonet erte mindenkinek. a lovaknak keszult egy kis karam, es sikerult mindent athozni pokabol es nagyjabol bepakolni. a kocsival mar nem tudok jarni, gondolkodom, hogy erdemes-e javitani (ti. februar vegen sarpatakon beleborultam egy patakba, nem sokkal azutan, hogy a besztercei bortonbol kitiltottak - mozgalmas idok...)







csavason nagyon jo helyet kaptunk a gyerekekkel es felnottekkel torteno istentiszteletek szamara az iskolaban. sajnos par het utan kitettek onnan a szurunket mivel par gyerek elkovetett valami csinyt. probaltam megteriteni a kart es jobb belatasra birni az igazgatonot de hajthatatlan volt. azota igeretet kaptunk a kulturteremre, de meg nem sikerult bevaltani ezert mult heten a sportteremben gyultunk. remeljuk hamarosan stabilizalodik a helyzet.


edi felesegenek a lanya, gilda bekerult a tudokorhazba mivel tbc-s, eleinte nagyon gyenge volt, de mar kezd helyrejonni. masok is betegek errefele es igyekszunk segiteni ahol tudunk. mi is eleg kehesek vagyunk de remenyunk van a gyogyulasra. 
nagyon orulok a ciganyokkal egyutt a tavsznak, jollehet meg ele hideg van errefele, foleg ejjel, de mar jol lehet biciklivel es loval is jarni. a kozlekedes eleg jo itt gernyeszegen, konnyu bejutni regenbe es vasarhelyre is.
hala Istennek van munka boven, csak tudjuk eldonteni, hogy mi a fontosabb
zoltan

vasárnap, április 08, 2012

itt

jelentem, sikeresen elkoltoztünk, immár gernyeszegiek vagyunk. minden rendben ment, ha nem is simán, és nem is minden a terv szerint.
azóta nagyjából a fiúk betegek, felváltva és egyszerre is, a hülés külömböző fajtáival és állapotaival. zoli is elég beteg, de azért teszi a dolgát, már amit muszáj. általában mindent muszáj. én készülgetek a nagy napra, testben és lélekben. dokihoz mentem a városba, sétálni a fiúkkal, látogatóba. persze olyanok vagyunk, mint valami sáskahad, ha mi megjelenünk, kő kövön nem marad. :)
most egyelőre ennyi.
Áldott ünneplést kívánok.
abigél