péntek, június 25, 2010

szülinap

alszik az ünnepelt:)

koppány

kicsi mama kicsi, vagy koppány nagy? :)

dávid ül már

most ennyi:)
Abigél


hétfő, június 21, 2010

itthon



elkezdődött a tábor, végül a gernyeszegiek közül tudtak jönni még ketten segítségnek, utolsó pillanatig vártunk máshonnan is. de végül kialakult. minden rendben megy eddig, imádkozunk értük tovább. szombat estére jönnek haza.

megszaporodtunk. Szultán hozzánk költözött Sárpatakról. Még barátkozunk... :)) mármint Szultán és én. Zolival jól vannak. amint látszik is.

tengap váratlan meglepetésben volt részem, meglátogattak Vásárhelyről ismerős fiatal házasok. nagyon örültem, épp jókor jöttek, mikor épp kezdtem belemerülni a keserűségbe. Gondol rám az Úr.
Abigél

csütörtök, június 10, 2010

gyorsan telik az idő itt Pókában. sok munkank van, nem tudtunk írni blogot, de már rászántam magam, meg a fényképezgetésre is. olyan szép itt minden, nem is gondoltam, hogy valaha is ilyen helyen fogok lakni. teljesen mas lesz itt az ember, ahogy a dombokat nézi. elég csak felnmenni a kertbe, máris megnyugszom, derűsebben látom a világot. talán ezért is olyan barátságosak az itteniek. síkságon csak a munkát látjuk, a házat, kertet, rossz utat, port, egymást. dombon viszont messzebb látunk: a mező színeit, hullámzó búzaföldet, madarakat, virágokat apró munkásaokat, ahogy kaszálnak, gyűjtik a szénát, s örülünk, ha látjuk, leértek, itt vannak, kész vannak. hűs szél ereszkedik a kázak közé, erdő illatát hozza, így a munka sem olyan nehéz már.

a kertünk le van kaszálva, én is terítettem a szénát, forgattam egy-egy kicsit, inkább csak a széna illat kedvéért. volt segítség bőven:


Zoli újra Bukarestben van Dáviddal, megint megoperálták, most lett esedékes a műtét második szakasza. múlt héten elkisértem őket, akkor vették ki az előző műtét után a varratokat. szeretünk együtt utazni, jó sokat lehet beszélgetni, közös élmények, emlékek. csak hát elég fárasztó főleg neki, meg költséges is. közben meglátogattuk a Kis családot, ahol megpihenhettünk, ők meg babázhattak:
nem gondoltuk, hogy ilyen hamar lesz ez a másokik műtét, múlt héten szóltak, hogy vissza kell menjenek. most itt volt anyukám segíteni (ezért is vagyok ilyen derűs:) )


Koppány is vidám, itt éppen mamával beszélgetnek:)

jövő héten remélhetőleg itthon lesz Zoli is, aztán kedződik a TÁBOR :) 21-28ig lesznek Szeben mellett a gyerekek. kb 60an, és még lehet jelentkezni segítőnek. fiatalokat, fiatal házasokat várunk, nem kell tanítsanak, vagy ilyesmi, csak gyerekekkel kell aludni, rendet tartani, kísérni a csoportokat a foglalkozásokon, barátkozni velük, bizonyságot tenni, játszani és bemutani Kriszust. Ennyi az egész:)

Jézus élete c. ének a szerző előadásában:

A fiúk kint az utcán énekelik a Sűrű erdő mélyén kezdetű éneket:)) megyek én is beszállok:)

Abigél