hétfő, május 24, 2010

növünk

egy hét telt el a műtétek óta és Dávid szemmel láthatóan fejlődik. nem csak figyelmesebb, igyekszik fixen tartani a szemét (eddig össze-vissza járt), hanem megfogja a játékokoat, teszi egyik kezéből a másikba és kezd fordulni is oldalra, hasról hátra. körbenéz a szobában, forgatja a fejét, pedig eddig mind egy irányba nézett, eléggé el is laposodott emiatt a kis feje. szóval rohamosan fejlődik és nem sokára utol éri magát, azt hiszem, elvégre már 6 hónapos.

csak négyen, borzosan...

mi is jól vagyunk, a többiek. Koppány is gyorsan nő, figyelmes, kezdi már ő is mondogatni a magáét és ami a legcsodálatosabb, hogy vagy 2 hete végig alussza az éjszakát. nagyon hálás vagyok ezért. így is sokszor vagyok fáradt, valami olyan fáradtsággal amit nem éreztem eddig: a lábam mintha cserben akarna hagyni. ilyenkor jól jön a szoptatás, kis pihenés, mikor lehet. nehéz összehangolni, hogy mindenki egyszerre aludjon. ezt nem panasznak szántam, csak azért írom, hogy reális legyek és a rólam alkotott kép is közelítsen a valósághoz.

ma nagynénémék látogattak meg, nagy áldozat volt már csak az utazás is, de nagyon jól esett, köszönöm. meg a többit is :) most is vendégeket várok, Váradról barátainkat. Zoli közben elment Szeben mellé a táborba építkezni és elvitte Gerzont is. remélem, jó lesz mindegyikünknek ez a kis változás. hiányzott már neki nagyon az apja és kicsit elege lett belőlem. most se ovi, se utazgatások, mint eddig, megunhatta már. 3 hét mulva kezdődik a táborozás, addig kész kell legyen az épület, amin most dolgoznak, ez is imatéma.

kicsit koszos, kicsit ijedt :)

Abigél

kedd, május 18, 2010

Dávid lát!


röviden ennyi:) fokozatosan vesszük észre, hogy figyel ránk, forgatja a fejét, nézegeti a kezeit és néha játszik is ezzel-azzal. nagyon örülünk és hálásak vagyunk Istennek a csodáért, hogy elvihettük műtétre és hogy sikerült is. azt reméljük, hogy ezután sokkal gyorsabban fog fejlődni más dolgokban is, amikben eddig el volt maradva, pl a mozgása. még nem tudjuk, hogy milyen mértékben lát, mennyire élesen, de azt hiszem, ez még javulni is fog idővel.
Istené a dicsőség!

Abigél

hétfő, május 10, 2010

megvolt

csak röviden: megműtötték egyik szemét, holnap kiengedik, ma éjjel zoli vele van. a következő műtétet csütörtökön végzik, jó minél hamarabb, így mondták. legalább nem kell két utat megtegyenek. szóval zoli pénteken várható haza... tovább imádkozunk, a sikeressége ezután derül ki. többet most nem tudunk.

Abigél

vasárnap, május 09, 2010

2-4-6

Mind boldog az, a ki féli az Urat; a ki az ő útaiban jár!

Bizony, kezed munkáját eszed! Boldog vagy és jól van dolgod. 

Feleséged, mint a termő szőlő házad belsejében; fiaid, mint az olajfacsemeték asztalod körül. 

Ímé, így áldatik meg a férfiú, a ki féli az Urat! 

Megáld téged az Úr a Sionról, hogy boldognak lássad Jeruzsálemet életednek minden idejében;

És meglássad fiaidnak fiait; békesség legyen Izráelen. Zsoltárok k. 128.

(a képen a gernyeszegi, harminc egynéhány tagú gyülekezet gyermekei)



ma kettős gyerekbemutatás volt a gernyeszegi gyülekezetben. Koppányért és Dávidért imádkoztunk, áldást kértünk életükre, családunkra és a gyülekezetünk családjaira . Attila, a pásztor, a fenti zsoltárt olvasta fel, ezzel bíztatott minket. nem vagyunk mi méltók az Isten áldására, erre a boldogságra, csak bízunk Benne, hogy ad kegyelmet nekünk. 

most, hogy Zoli nem volt itthon a mult héten, rájöttem, mennyire nagy szükségünk van rá. bár végig volt segítségem, a fiúkkal nem volt könnyű dolgom. nagyon hiányzott Gerzonnak apa, többször sírt is, máskor meg csak dúlt-fúlt én meg csak próbálkoztam kezelni a helyzetet, imádkoztam bölcsességért... meg imádkoztunk, hogy érjen haza minél hamarabb. haza is jött, de ma délután elvitte Dávidot Bukarestbe.

ezért is volt megható ez a gyerekbemutatás, mert tudtuk, hogy holnap operálják, az egész gyülekezet sírva imádkozott, hogy sikerüljön a műtét, és a jövőjéért. hisszük, hogy Istennek különleges terve van a számára. szeretném megköszönni mindenkinek, aki támogatott minket, hogy kifizethessük a műtétet: fiatalok, idősek, magyarok, cigányok segítettek, meg a gyülekezetünk minden tagja. köszönjük! Isten fizesse vissza. még egy rendőr is támogatott, aki nem rótta ki a büntetést... :)) még hátra van a másik operáció, amit szintén nem támogat a biztosító, csak csekélységgel. de Isten eddig is gondoskodott mindenről, és tudjuk, ez után is teszi majd.

holnap még írok a fejleményekről. 

Abigél

csütörtök, május 06, 2010

életjel

megvagyunk!
eddig is megvoltunk, csak épp nehezen lehetett elérni minket. tegnap kötötték be a telefont meg a netet, és már gondoltam, megírom, hogy nem vesztünk el. az új számunk +40 0265 435 979.

az elmult két hét nagyon mozgalmas volt, költözéssel, be-kipakolással telt, takarítás, takarítás és takarítás. lassan már kezd látszani az eredmény, de még mindig nem mondhatom, hogy kész vagyunk. próbálom otthonossá tenni új lakásunkat és szokjuk a helyet. nagyon szép itt nálunk, várom a vendégeket, ha valaki erre jár a nyáron, benézhet hozzánk. domboldalban lakunk, felfelé van a kert, a gyümölcsös, aztán a telek végében az erdő. ez a kilátás a kertből, kapálás közben az ember így megpihenhet:)
mi is kimentünk kicsit a gernyeszegi fiatalokkal a Maros partra a munka ünnepén pihenni:
a nagy hír, hogy hétfőn műtik Dávidnak az egyik szemét Bukarestben, Zoli megy vele, úgyhogy lehet imádkozni érte, sikerüljön és az Úr nyissa meg a szemét.Márta mama kedvére babázhatott ezen a héten, itt voltak a szüleim, míg Zoli el volt menve Szeben mellé a táborba építkezni.ez a tornác, benti képeket ezután fogok készíteni.

Koppány nagyon gyorsan nő, néha mosolyog arra, aki ölben tartja. itt Zoli tatával:
Most ennyi.
Abigél