vasárnap, április 18, 2010

holnap lesz

a nagy nap! tegnap kipakolták a házat, ahova menni fogunk, holnap meg megpróbálunk beköltözni. lehet, nem lesz olyan egyszerű, hogy egy nap alatt befejezzük, de meglátjuk. nagyon jó segítő csapatot kaptunk, hála az Úrnak, hogy mindenütt vannak testvéreink, akik élik az ígét, hogy jobb adni, mint kapni. mi mostanában nagyon sokat kapunk, az Úr asztaláról eszünk, így mondta valaki a héten...

mindenki jól van, fel vagyunk dobva, a sok várakozás után felszabadultunk. zoli minden nap több fuvart vitt Pókába, sokszor elvitte a nagyobb fiúkat is, persze ők nagyon élvezik ha mehetnek. a kicsik jól vannak, Dávid mintha nem sírna annyit, éjszaka is jól alszik, csak enni kel fel. Koppány gyorsan nő és már tudja a jogait :) leginkább ő segít nekem pihenni, lefog, nehogy valami rosszat csináljak (h túl sokat cipekedjek vagy ilyesmi).

képem sajnos még nincs, de ha már nem lesz olyan felfordulás, készítek párat. addig is senki ne csodalkozzon, ha nem fog tudni elérni minket, mert mobil jel csak a kertben van, vezetékes telefon meg nem lesz csak jövő héttől, ezzel együtt jön majd az internet. addig is pár új képet teszek a legkissebbekről:


Koppány


Dávid szenved



kedd, április 13, 2010

Költözunk

hála a Mindenhatónak találtunk egy helyet ahová mehetünk. igaz, hogy nem itt van Sárpatakon, hanem a község egy másik falujában (Póka), de nincs túl messze és gyönyörű helyen van. a ház is tágasabb, jó nagy udvar, gazdasági épületek, hatalmas gyümölcsös és a kert végében kezdődik az erdő. pont nekünk találták ki. reméljük a penésszel sem lesz gond és ha minden jól megy lesz kecskénk is és ezzel is harcolunk majd a fiúk asztmás hajlamai ellen. mindez nagyon szépen hangzik, de még előttünk áll a költözés. a leendő házigazdáink nagyon rendesek, megkedveltük őket és már a papírokat is elkezdtük intézni. hála Istennek a személyigazolvány csináltatása is könnyűnek ígérkezik. csak egy aláírás Sanyi bácsitól a rendőrségen, pár másolat, egy igazolás a polgármesteri hivataltól és kész is. nem kell sehová sem menni, nem kell előre bejelenteni az elvesztést, nem kell feleslegesen várni (a rémhírekkel ellentétben). nem a leg alkalmasabb időszak a költözésre de nem ez nem a mi kezünkben van.

közben építkezünk. szeben mellett azt a táborhelyet nagyobbítjuk ahol a tavaly is voltunk a gyerekekkel. minden önkéntes jelentkezőt szívesen látunk. az utat, szállást és élelmet biztosítjuk. ez egy nagyon jó szolgálati lehetőség, aki tud szánni az idejéből legalább egy hetet (hétfőtől-szombatig) bármikor egészen június közepéig az jelentkezzen. (0265338053 -romtelecom, 0726343127 - baptifon, vagy 0743668370 - orange). előre is köszönjük mindenkinek. az idén is ott fogunk táborozni az abafáji és sárpataki gyerekekkel (egy-egy hetet) csak előbb el kell készüljünk.

dáviddal kellene menni bukarestbe szemműtétre de sajnos sehol nem találom az anyját. ugyanis az ő beleegyezése is szükséges mivel eddig még nincs véglegesítve a nevelőszülőség. remélem valamikor előkerül és hamarosan el tudunk menni. mostanában nagyon nyűgös, jönnek a szemfogai (csodálkoztunk de az orvos szerint van ilyen) de ettől eltekintve szépen fejlődik.

abigél is gyógyulgat, koppánnyal már voltak kint pókában megnézni a házat. próbálom minél többet szabaddá tenni azzal, hogy elviszem a fiúkat (vagy legalább egyiket, de van hogy hármat is), igyekszem lebeszélni minden nagyobb szabású tervéről, és igyekszem többet itthon lenni, és segíteni amit csak tudok. nagy áldás számunkra az itteni ismerőseink, testvéreink akik étellel is segítenek. nem mintha nem főznék szívesen de az nem lenne ilyen finom :)

béke legyen mindenkivel
Jézus Úr, Király
(idéztem egyik kedvenc énekemből)
zoltán

u.i.
azok számára akiknek nem egészen világos miért is kell elköltözzünk itt leírom még egyszer:
- főleg dávid miatt szükségünk van maros megyei papírokra, hogy hivatalosan is nevelő szülői lehessünk (ezt követeli a törvény) és fedezve legyünk a hivatalok előtt. el lehetne intézni másképpen is de ez az egyenes út és a szociális munkások időnként ellenőriznek, úgyhogy nincs kibúvó. ha ez meglenne most nem kellene az anyja után kutassak és az a kicsi gyerekpénz sem jönne rosszul.
- mivel elveszítettük a papírjainkat a nagy felfordulásban ezért mindenképp szükség van újakra és ha már itt vagyunk akkor szóljanak ide (az ún. flotánt csak egy évig érvényes)
- abigélnek a gyest (koppány után) sem tudjuk elintézni papírok nélkül
- a jelenlegi gazdáink (számunkra ismeretlen és ép ésszel felfoghatatlan okok miatt) nem voltak hajlandóak megengedni, hogy a jelenlegi címre készíttessünk iratokat (ezt sem megbeszélni, sem idejében személyesen közölni nem voltak hajlandóak). és mivel a fent említett érvek elég nyomósak, eltekintve minden kellemetlenségtől amivel a költözés jár szükségessé vált ez a lépés.
- ugyanakkor tudjuk (és ezzel kellett volna kezdjem), hogy minden a javukra van azoknak akik Istent szeretik és az Ő végzése szerint hivatalosak, és a jelenlegi helyzet sem kivétel ez alól. sőt, már előre dicsőítettük is a Teremtőt, mindazért a jóért amit készít számunkra ezzel is. még nem értjük minden oldalát a dolognak de már sok minden nyilvánvaló, és a későbbiekben még több minden kiderül. nem mondom, hogy néha nem csüggedtünk el, volt hogy szomorúan jöttem haza miután jónéhány nemleges választ kaptam (több mint 10 házat néztem meg csak itt Sárpatakon, néhányat Pókakeresztúron és végül Pókában kötöttünk ki míg találtunk egyet).
de közben sok emberrel ismerkedtem meg, sok mindent tanultam és kiderült az is, hogy kibe mi lakik. na ez jó hosszúra sikeredett! béke

szombat, április 10, 2010

egy pár kép

hol vagy anya?


valahonnan ismerlek


... kis helyen is ...

te meg ki vagy?

hétköznap

a kicsikék

nem lehet elég korán kezdeni...:)

szöveget később írok.
Abigél

vasárnap, április 04, 2010

itthon


Hála Istennek, minden rendben ment az első napokban és haza jöhettünk. a fiúk már nagyon vártak és nekem is hiányoztak. miután megérkeztünk, Zalán még vagy tízszer felkiáltott: szia anya! aztán jött a baba nézegetés, testrészek megnevezése és rájöttünk, ő is ember, megvan mindene, olyan kicsi, mint Dávid. :)



Koppány is szeret anya mellett, anya ölében lenni, de legalább a közelében, sohasem lehet tudni, mikor van szükség rá... anya azért legyen kéznél...:)

néhány technikai adatot írok, nő olvasóim kedvéért, minket szokott érdekelni az ilyesmi. a tényleges vajúdás kb. 4 óra lehetett, míg reggel 9kor megszületett Koppány 4o5o grammal. én gondoltam, hogy nem kicsi, úgy éreztem, de az orvosok nem voltak rákészülve. nehéz volt, mindenkinek, de végül épségben megúsztuk és nem történt nagyobb baj. a baba jól volt és van azóta is és én is helyre jövök, csak pár hétig feküdnöm kell. a haja inkább vörösbe hajlik, nagyon csodálkoztam, mikor megláttam, kacagtam volna, de nem tudtam:) a többiek sötét hajúak voltak sokáig... hihetetlen, hogy Koppány teljesen más, egyedi, és mégis hasonlít a testvéreire. de nem lehet hasolnítgatni őket.

házcsere ügyben semmi jó hír, vagy 1o házat megnézett Zoli, egyik sem kiadó, inkább eladó, amelyik meg esetleg kiadó lenne, az ilyen mint ez: nem rendezett a tulajdonviszony, nekünk meg szükségünk van papírokra, amik arra a címre szólnának. szóval lehet imádkozni, mi is tesszük, mert nagyon-nagyon sürgős lenne az egész. kíváncsi vagyok, az Úr mit tud, amit mi nem, mert ugye nála kész van a megoldás, csak mi nem látjuk. de várjuk...

Abigél