szombat, október 17, 2009

tél

megjött a tél, azt hiszem, majdnem mindenütt, kicsit havazott is, kemény fagy volt az éjjel. amit tudtunk, megmentettünk, amit nem, az meg lefagyott. így járt pórul szegény muskátli is a kút tetején. nagyon szép volt a nyáron, nem tudtuk neki meghálálni...
hoztunk még fát, nagyon jó melegeket csinálunk itt, úgy érzem, megtanultam tüzet rakni. hiába, jó tanárom volt:) azért van egy kis segítség is, tűzgyújtó folyadék, valami...
ma körzeti női csendesnap volt gernyeszegen, megtelt az imaház nőkkel, nagyon jó alkalmunk volt. az előadás is jó volt, a nehézségeinkről és hogy hogy éljük meg, aztán meg egy kicsit a keresztyén házasságokról, hogy csináljuk, hogy jó legyen. :) zalán feltűnően jól viselkedett, egész nap velem volt. gerzon meg zolival itthon. ja, az első témáról a konklúzió: csak úgy lehet kibírni minden nehézséget, ha nem azokra nézünk, hanem egyedül Jézusra. így lehet szűkölködni is, bővölködni is. a második téma lényege számomra, hogy sokat imádkozzunk a párunkért és vele is. és ha valakin akarok változtatni, az én legyek... nem a másik, vagy a körülmények.
holnap hálaadó nap lesz ugyancsak gernyeszegen.
most nagyjából ennyi.
abigél

szerda, október 07, 2009

azóta

zoli haza jött egy hetes távollét után, nagyon vártuk, mindenki... hozott egy utánfutót, aminek gerzon nagyon örül, imádkozott is érte sokat, hogy érjen haza apa meg az "után futó" :)
csak közben beteg lett gerzon. hűlés, egyre rosszabbodó köhögés, légzési nehézségek, végül hétfőn a sürgősségen kötöttünk ki, ahol nem olyan sürgősen, sok harc, ima, sírás, meg telefonhívás után megvizsgálták és megállapították, hogy gyengébb asztmás rohama van. végül haza engedtek, mert van nekünk is itthon aeroszol szerkentyű, itthon kevergetem a cuccot és 6óránként szipókázza nagy hősiesen. ma kontroll vizsgálat, röntgen, stb. a helyzet csak kicsit jobb. nem sokkal. lehet imádkozni, Istenünk hatalmas, az asztmánál is, meg mindennél hatalmasabb. közben itthon küzdünk a penész ellen, készülünk a télre, mikor újra elő fog jönni. zalán is furcsán szuszog, meghűlt, köhög is kicsit. szóval így. orvoshoz járunk, talán előbb kellett volna, Isten tudja... tudom, hogy jó kezekben vagyunk és hogy nem véletlen semmi, de tanulnunk kell. Isten vezetett ehhez a dokinőhöz is, nagyon profinak néz ki, tudom, h nem ő gyógyítja meg, de azért nem árt egy jó doki:)

nagyjából ennyi. sok itthoni munka vár, őszi dolgok, készülődünk. hosszú a tél... 2x olyan hosszú, mint a nyár:))
Abigél

péntek, október 02, 2009

apróhirdetés

bocsi, h ezzel zavarom a kedves olvasót, de albérlőt keresünk a váradi lakásunkba, ahol nagyon boldogok voltunk, de ez csak utána derült ki...:))) minden esetre szép 3 évet töltöttünk ott, remélem, másnak is jól jön majd. szóval:
kiadó 2 szobás, bútorozott lakás váradon, csendes helyen, kevesebb mint 10 percre az állami egyetemtől. kaputelefon, rds tel és internet bekötve, 650 ron-ért. akit érdekel, szóljon, ill. adjátok tovább. koszi.
abi