csütörtök, szeptember 24, 2009

rég 2

az előző bejegyzést nem tudtam folytatni, szó nélkül abba hagytam, hát most pótolom. újdonságokról még annyit, hogy Gerzon óvodás lett. Nem zökkenőmentes a dolog, de nem vészes. vele kapcsolatban másik újdonság, hogy nagyon ügyesen bukfencezik, persze nem én tanítottam neki:)) sokat beszél, hangosan, kicsit hibásan, trehányul, ami nálam azt jelenti, hogy amit tudna is mondani, lusta kimondani rendesen. de általában megértem, aztán az óvó néni kösse fel...:)) bár lehet, hogy vele nem túl sokat kommunikál. múltkor kérdeztem mit csinált az oviban:
-játszottál?
-nem!
-akkor mit csináltál?
-hát tat ott áll én. (csak ott álltam)
szóval így. meg ott van ez az érdekes idegen mondatszerkezet. de örülök, mert nem húzódik vissza. Zalán növöget, huncut meg minden. már nem olyan stresszesen anyás. kezd beszélgetni, sajnos inkább Gerzontól tanulgatja a hangokat.
a kis névtelen meg 14 hetes és nagyjából csak annyit tudunk róla, hogy létezik és várjuk, mire Zalán 2 éves lesz.

fejlemények a misszióban is vannak, egyre több érdeklődő van, akik látszólag a semmiből jönnek elő, de kiderül, hogy nyáron a missziós alkalmak valamelyikén hallottak valamit, ami megfogta őket. egy jó pár gyerek kezdte most az iskolát, két magyar első osztály indult, persze cigányokkal nagyrészt, de egyelőre nagyon nagy a lelkesedés, reméljük, kitart pár évig, és a tél nem hűti le őket.

(ez még a nyaraláson készült)

egyelőre ennyi. még írok, ha eszembe jut valami.
Abigél

kedd, szeptember 22, 2009

rég

rég volt a nyaralás... mindketten sajnáljuk, hogy eddig nem írtunk, nem csak azért, mert elfoglaltak voltunk, hanem kicsit hanyagok is. meg időnk se volt:) legutóbb az volt, hogy voltunk egy hetet hazai tájakon, disznó vágás, a gyerekek és nagyszülők nagy örömére. ebbe a látogatásba sok minden bele fért bár néhány rokon meglátogatása elmaradt. sajnos. viszont (ez nagy hír) szereztünk egy kutyát, aki a Dalma névre hallgat, vagy inkább nem hallgat. aztán reméljük, sikeül egymásra hangolódni. ha nem sikerül, az elég nagy baj lenne, mert egy méter magas és 60kgos döggel nehezen bánnék el (ilyesmi lesz, ha megnő). szóval meg kell nevelődjön. egyelőre olyan ugribugri, papucsba lépő, papucsszaggató, karmolászó kiskutya.
Abi