csütörtök, június 18, 2009

forró


lassan telnek egymás után a napok. mióta haza jöttem, zalán meghűlt, csalókás idő, stb. lényeg hogy megint nagyon magas láza volt. nagyon sajnáltam. hála Istennek, már jobban van, ma már nem volt láza, csak a többi kellemetlen tünet. nemrég gyógyultak ki a láz-hasmenés-hányás című bajból, és most megint. aggódom értük, ezzel együtt mindenféle gonosz gondolat is jön. egyik se jó, tanulom Isten elé hozni ezt is, meg őket is.

vasárnap beiktatták az új sárpataki lelkészt, és mi, természetesen ott voltunk. az egész pereputty. csak a cumi hiányzott és megegyeztünk, legközelebb, ha nem találjuk, itthon hagyjuk a gyermeket is:) reméljük, jobb lesz ez az új pap, mint az előző, bár senki sem tud mindenkinek megfelelni... az már gyanús lenne. Isten áldja meg, és használja ebben a sötét faluban. velünk, ill zolival egyidős lehet.

zoli ma váradon volt, volt egy kis elintézni valója, most várom haza.
kb ennyi.
abigél

u.i. a képen zalán csak alszik egy offroados kirandulaskor

péntek, június 12, 2009

találkozások




találkoztam egy háromgyerekes anyukával, aki egyedül kísérte gyermekeit. le a kalappal, hogy azok hogy viselkedtek...
találkoztam az érzéssel, hogy nincs föld a talpam alatt, a félelemmel, amit Gerzon minden alkalommal átél, ha hirtelen vesszük ölbe.
találkoztam az érzéssel, hogy Isten odateszi az ujját a repülő alá, ez megnyugtatott.
találkoztam a felhőkkel. bár ez a találkozás eléggé megrázó volt (nem is hittem volna, hogy a felhők ilyen döcögősek, milyen puhának tűnnek!)
találkoztam krisszékkel, zoltiékkal, akiknek nagyon örültem. ők a testvéreim.
találkoztam barátnőimmel, akiket legalább 4 éve nem láttam. velük ott folytattuk, ahol abbahagytuk, mintha semmi se változott volna. egy-egy férj, gyerekek itthon? "semmiség...":)
találkoztam Michael W Smittel, már ez nem is találkozás. láttam, leginkább a kivetítőn, és hallottam, és fogadtam én is az áldást, amit közvetített közönsége felé.
találkoztam Istennel, és ezt nem tudom elmagyarázni.
találkoztam gabusékkal, akinek a második kérdése az volt: van barátnőd? (hogy legyen kivel megosztanom terheimet, ha lennének:) )
találkoztam pesti emberekkel és egy margittai nővel, aki figyelmes volt, hogy bizonytalankodunk a villamoson és készséges volt. kedves. egyből gondoltuk (adinával), hogy nem pesti.
találkoztam sok-sok kedves emberrel, akiket nagyon szeretek, köztük márti, aki befogadott.
köszönök mindent.
Abi

csütörtök, június 11, 2009

lélek - ofród - anyjuk

látjátok milyen gyorsan telik az idő, már 9 hónapja itt vagyunk sárpatakon. ennyi idő kell ahhoz is, hogy egy megtermékenyült petesejtből születésre kész ember legyen. ember! 90 év (többnyire kevesebb) és nem marad belőle még egy élő sejt sem. és a lélek?

ezeken is elgondolkodtam a napokban, főleg miután részt vettünk egy "teokratikus szertartáson", amit mifelénk temetésnek hívnak. ezzel több embert ismertünk meg a szomszédságból mint az utolsó fél év alatt. szemmel láthatólag értékelték részvét(el)ünket.

szombaton rekord mennyiségű gyerek volt sáromberkén, ezen a hétvégén pedig mini focibajnokság lesz gernyeszegen. ott lesznek a sárpatakiak, abafáiak, gernyeszegiek és sáromberkiek is. utána pedig szeretnénk egy közös gyermekistentiszteletet. milyen jó, hogy a focipája pont az imaház mellett van?!

bosszant, hogy az anyagi világ olyan könnyen megzavarja a lelkemet. csak úgy hömpölyögnek a fejemben a felszines gondolatok (kert, pénz, kutya, fa, széna, stb.) pedig egy a szükséges dolog, és milyen jó is az?! kint az erdőn, a szabad ég alatt hamarabb feldereng.

voltunk ott is, autóval. izgalmas volt, látványos és tanulságos. majd mutatok pár képet. voltunk pár közeli faluban és láttuk az ottani cigányokat is. láttunk egy wellnessz szállodát is. érdekes kontraszt:)

örülök, hogy összejött abigélnek a kiruccanása. (budapesten van egy koncerten) három napra ment el és remélem sok jó élménnyel tér haza. én sem panaszkodhatok, igazából vártam, hogy kicsit kipróbáljam magunkat (hogy miként boldogulunk a fiúkkal). talán ezek után megértőbb leszek abival :) az is nehezíti a dolgot, hogy mindketten betegek: gerzon hányik, zalánnak meg megy a hasa. kegyetlen hőség volt az utóbbi két napban és a ma esti családlátogatás sem ment a legjobban (zalán kibukott a vége felé).

azért nagyszerű dolog szülőnek lenni! igazán fontosnak érezheti magát az ember, és van értelme is annak amit tesz. ma este gyakoroltam a lábmosást, ha melegebb lett volna a víz még élvezték volna is. hálás vagyok amiért a fiúk ilyen jól viselik anyjuk távollétét, és örülök, mert így még közelebb kerülünk egymáshoz. azért tudom, és örülök is neki, hogy abit senki nem pótolhatja számukra. számomra sem :)

zoltán

csütörtök, június 04, 2009

jól esett, Uram!

voltam ma a vásáron. érdekes volt, érdekes beszélgetésekkel. csak kicsit szomorúan jöttem haza látva a sok bűnt. csak Szentlélek tud segíteni lelki vakságunkon. érik a szamóca az erdőben, és minden olyan gyönyörű! Urunk dicsőségére emlékeztet minden ami körülvesz (kivéve a vadászgépeket, elég alacsonyan szálltak ma és ocsmány hangjuk van). a szomszédban virrasztáson voltam. lassan vége a gernyeszegi angol kurzusnak, a lányok hűségesen tanítottak, néha én is besegítettem. ancsa is itt van egy hete, nagyon jól fogott és a gyerekek is élvezték. megyek mert fázik az asszonykám
zoltán